دانشمندان استرالیایی اولین داروی جهان را که از آب مروارید چشم جلوگیری می کند، ابداع کرده اند.
به گزارش زی نیوز، آب مروارید زمانی بروز می کند که پروتئینی به نام "کالپین" عدسی های چشم را تار می کند و به بینایی صدمه می زند.
این پروتئین توسط محرک های مختلفی از جمله پیری فعال می شود.
در حال حاضر تنها درمان موجود ، جراحی عدسی های تار شده و جایگزینی آنها با عدسی های مصنوعی است این در حالی است که گروهی از محققان دانشگاه "آدلید" در استرالیا می گویند: آنها برای اولین بار یک درمان غیر جراحی برای این بیماری کشف کرده اند.
دانشمندان می گویند: این داروی جدید که پروتئین "کالپین" را در بافت چشم هدف قرار می دهد در درمان های اولیه موثر بوده ولی هنوز بر روی انسان آزمایش نشده است.
به گفته آنان ، این دارو به شکل قطره یا کرم است و باید هر شب قبل از خواب در چشم ریخته شود.
محققان می گویند: این دارو می تواند روند رشد آب مروارید را به اندازه چشمگیری آهسته کند به گونه ای که هرگز نیازی به جراحی نباشد.
چشم پزشکان می توانند آب مروارید را در مراحل بسیار ابتدایی قبل از این که تاثیری بر بینایی بگذارد، تشخیص دهند.
به اعتقاد این محققان با استفاده زودهنگام از این دارو می توان روند رشد آب مروارید را آن قدر آهسته کرد که گویی حقیقتا بروز نکرده است.
چشم پزشکان با معاینه منظم می توانند مراحل اولیه تشکیل آب مروارید را مشاهده کنند. زمانی که پزشکان بروز آب مروارید را تشخیص دادند در آن صورت می توان از این دارو برای کاهش روند رشد این بیماری استفاده کرد.
محققان می گویند : اگر یک چشم آب مروارید داشته باشد به احتمال زیاد چشم دیگر نیز مبتلا می شود پس می توان از این دارو برای هر دو چشم استفاده کرد و به این ترتیب رشد آب مروارید را در چشم بیمار آهسته کرد و ابتلای چشم دیگر را به آب مروارید به تاخیر انداخت.